Barbara Celis

In 2009 studeerde Barbara af in de richting Agro- en Biotechnologie optie dierenzorg op de Katholieke Hogeschool Kempen te Geel. Na haar verdere studies in de Biowetenschappen optie Animal Life vervoegde ze in juli 2011 het team.

Ook daarna is ze zich blijven bijscholen. Haar bijzondere interesse gaat uit naar konijnen en knaagdieren en het gedrag bij verschillende diersoorten. Eind 2013 heeft ze haar opleiding tot Kynologisch Hondengedragstherapeut afgerond en in april 2014 is ze afgestudeerd als eerste konijnendeskundige in België. Daarna heeft ze nog een tweejarige opleiding gevolgd die in ging op het gedrag van alle gezelschapsdieren (hond, kat, konijn, papegaai en paard). In 2016 is ze dan afgestudeerd als Postgraduaat Toegepast Diergedrag aan de Odisee Hogeschool te Sint-Niklaas. Nu heeft ze dus een zeer brede basis wat betreft diergedrag. Dit probeert ze ook allemaal volgens een wetenschappelijk onderbouwde aanpak op te lossen. Dus heeft u een vraag over het gedrag van uw dier, dan kan u bij Barbara terecht.

Thuis zit ze ook steeds tussen de dieren. Ze zorgt voor haar 2 honden, 4 konijnen, chinchilla’s, kippen en eenden, waarvan er velen geadopteerd zijn.

Naast de zorg voor haar eigen dieren, heeft ze ook nog haar eigen trimsalon en konijnenhotel Pelsjes en Pootjes in Herenthout. Daar kan u zowel met uw hond, kat als konijn terecht voor de nodige vachtverzorging. Uw dier wordt er op een dier- en vachtvriendelijke wijze verzorgd. En bent u een konijneneigenaar en gaat u graag eens op vakantie? Dan kan u uw konijnen met een gerust hart bij Barbara laten logeren.

Gevolgde opleidingen:

  • Bachelor Agro- en Biotechnologie optie Dierenzorg
  • Master Biowetenschappen optie Animal Life
  • Kynologisch Gedragstherapeut
  • Opleiding konijnendeskundige
  • Opleiding hondentrimmen, kattentrimmen, konijnentrimmen
  • Postgraduaat Toegepast Diergedrag