Dr. Peter Coutteel

Is in 1983 afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit van Gent. In de loop der jaren heeft hij zich op diergeneeskundig vlak volledig toegespitst op het vakdomein “vogels”. Deelname aan congressen over heel de wereld zorgden ervoor dat zijn vakkennis zich niet beperkt tot de meest courante vogelsoorten, maar een zeer ruime waaier omvat. Zijn uitgebreide kennis en ervaring resulteerden reeds in meerdere wetenschappelijke publicaties en met plezier heeft hij zijn collega’s opgeleid.

In 2000 heeft hij in Nijlen dierenartsencentrum Trigenio opgericht waar hij gedurende 20 jaar werkzaam was als dierenarts voor vogels. Momenteel wijdt hij zich louter nog aan zijn bedrijf Dr Coutteel Company, Vitaminen & Voedingssupplementen voor vogels.

Via lezingen en publicaties tracht hij de vogelliefhebbers te helpen bij het optimaal beleven van hun hobby. Een van zijn grote drijfveren is namelijk zijn ervaring verder te gebruiken om de kwekers te begeleiden en het belang van een positieve samenwerking kweker – dierenarts aan te tonen.

Trigenio verdeelt de vitaminen en voedingssupplementen van Dr. Coutteel.