Barbara Celis

In 2009 studeerde Barbara af in de richting Agro- en Biotechnologie optie dierenzorg op de Katholieke Hogeschool Kempen te Geel. Na haar verdere studies in de Biowetenschappen optie Animal Life vervoegde ze in juli 2011 het team.

Ook daarna is ze zich blijven bijscholen. Haar bijzondere interesse gaat uit naar konijnen en knaagdieren en het gedrag bij verschillende diersoorten.

Als kind heeft ze altijd konijnen gehad en dat begon terug te kriebelen. Ter voorbereiding verdiepte ze zich in het gedrag en welzijn van deze dieren. In april 2014 studeerde ze af als eerste konijnendeskundige in België. Met konijnenvragen kan u zeker bij haar terecht.

Thuis zit ze ook steeds tussen de dieren. Ze zorgt voor haar cavia’s, geiten, kippen, kanaries, waterschildpad en niet te vergeten haar honden. Het was haar eerste hond Dash die haar inspireerde om meer over hondengedrag te leren. Eind 2013 heeft ze dan haar opleiding tot Kynologisch Gedragstherapeut afgerond. Zij behandelt dan ook de gedragsproblemen in de praktijk.

Daarnaast heeft ze ook al cursussen over papegaaiengedrag gevolgd, om ook op uw vragen hieromtrent te kunnen antwoorden.