Vogels

Vogels

De klasse vogels bestaat uit meer 10.000 species, onderverdeeld in geslachten, families en orden. Al deze soorten vertonen kleine verschillen in bouw, voeding, kweek en gevoeligheid voor bepaalde ziekten. Dit in tegenstelling tot honden en katten waar we telkens maar over één species spreken en dit voor al de rassen samen. Vogelgeneeskunde is daarom uitdagend en vereist van de dierenarts een uitgebreide kennis. Bij Trigenio is er een jarenlange ervaring aanwezig, er worden al meer dan 25 jaar vogels behandeld. Om up-to-date te blijven worden regelmatig internationale congressen gevolgd.  

U kan bij ons terecht voor preventieve gezondheidscontroles, kweekbegeleiding, ziekten en operaties. Verder hebben we een gespecialiseerde hospitalisatieruimte waar de vogels in optimale omstandigheden verzorgd kunnen worden. We beschikken ook over een eigen bloedanalyselabo waardoor een volledig bloedonderzoek kan uitgevoerd worden in 15 minuten. 

Binnen Trigenio is een gediplomeerd patholoog werkzaam (Dipl. ECVP) met speciale interesse in vogels. Zij voert pathologisch onderzoek uit op organen van overleden vogels om zo tot een diagnose te komen. 

We mogen stellen dat Trigenio binnen de vogelgeneeskunde een gevestigde naam is en we hierdoor patiënten vanuit heel Europa mogen ontvangen. 

Keer terug