Ons team bij Trigenio

Ons team staat klaar om u en uw huisdier professioneel te ondersteunen!

Dierenarts Tom Verbeek

“Elk dier, ongeacht de soort, verdient de allerbeste verzorging”

Is in 2000 afgestudeerd aan de Universiteit Gent. Onmiddellijk na zijn studies was hij, gedurende 6 jaar, werkzaam in een drukke groepspraktijk voor kleine huisdieren. Sinds november 2006 vervoegt Tom het team van Dierenartsencentrum Trigenio. Gezien Tom sinds zijn jeugd een grote interesse vertoonde voor vogels heeft Dr. Coutteel hem met veel toewijding en plezier opgeleid in deze tak van de diergeneeskunde.

Verder gaan zijn interesses uit naar bijzondere diersoorten (konijnen, knaagdieren en reptielen). Voor deze takken van de diergeneeskunde volgde hij dan ook al tal van binnen- en buitenlandse opleidingen en congressen.

Dierenarts Annelies Dietens

Sinds november 2010 maakt Annelies deel uit van ons dierenartsenteam. Zij studeerde in 2009 af aan de Universiteit Gent, optie kleine huisdieren. Daarna heeft ze een jaar aan de Universitaire dierenkliniek gewerkt als intern (Small Animal Rotating internship). Hier bekwaamde ze zich onder meer in de behandeling van spoedgevallen.

U kan bij haar steeds terecht met uw hond, kat, konijn of knaagdier.

Haar bijzondere interesses gaan uit naar de interne geneeskunde, cardiologie en medische beeldvorming.

Dierenarts Hanna Loenders

Als jong meisje wilde Hanna al dierenarts worden. Ze had konijnen, hamsters, cavia’s, chinchilla’s, schildpadden, kippen, vissen en een hond. Na het middelbaar startte ze met haar droom aan de Universiteit van Gent. In haar masterjaren koos ze om te specialiseren in de kleine huisdieren met een bijzondere interesse voor exoten. Doorheen haar opleiding liep ze verschillende stages in binnen- en buitenland en de laatste 2 jaar van haar studie deed ze onderzoek voor haar masterproef rond reptielen.

Met onderscheiding studeerde Hanna in juni 2019 af en vrijwel meteen sloot ze zich als dierenarts aan bij DAC Trigenio waar ze instaat voor zowel de geneeskunde van kat & hond als voor vogels, reptielen, konijnen en knaagdieren.

Dierenarts Julie Vandekerckove

Dierenarts Julie Vandekerckove is afgestudeerd aan de universiteit van Gent in 2017. Met een passie voor bijzondere dieren en met speciale interesse voor reptielen, begon ze een vijfjarig avontuur in het Verenigd Koninkrijk met een tewerkstelling en specialisatie in de geneeskunde van de bijzondere dieren.

Sinds juni 2022 is Julie het team van DAC Trigenio komen versterken. Ze zal instaan voor de geneeskunde van reptielen, vogels, knaagdieren en konijnen maar u kan ook bij haar terecht met uw hond of kat.

Dierenarts Lise Geerinckx

Lise studeerde af als dierenarts kleine huisdieren in 2015 aan de Universiteit van Gent, waarna ze een jaar internship medische beeldvorming volgde aan diezelfde universiteit. Tijdens haar studies en internship liep ze al regelmatig mee op Dierenartsencentrum Trigenio en vanaf 2016 begon ze daar fulltime te werken als eerstelijns dierenarts voor kleine en bijzondere dieren. In 2019 stopte ze met werken als praktijkdierenarts en startte ze een residency in de veterinaire pathologie (European College of Veterinary Medicine, ECVP) aan de Universiteit van Gent, dat ze afrondde in augustus 2023. Ze begon vanaf september 2023 terug parttime te werken in Trigenio, waar ze op dit moment histologie afleest en autopsies uitvoert. Ze is sinds september 2023 ook parttime werkzaam bij Medvet (AML) als veterinair patholoog. Eind januari 2024 behaalde ze haar laatste examens van de ECVP, waarna ze Diplomate in de Veterinaire Pathologie werd.

Barbara Celis

Barbara studeerde in 2009 af in Agro- en Biotechnologie, specialisatie dierenzorg, aan de Katholieke Hogeschool Kempen te Geel. Na verdere studies in Biowetenschappen, optie Animal Life, sloot ze zich in juli 2011 aan bij een team. Haar voortdurende educatie richtte zich vooral op konijnen, knaagdieren en diergedrag bij verschillende soorten.

In 2013 werd ze Kynologisch Hondengedragstherapeut en in 2014 de eerste konijnendeskundige van België. Later volgde ze een tweejarige opleiding over gedrag van gezelschapsdieren en behaalde in 2016 haar Postgraduaat Toegepast Diergedrag aan de Odisee Hogeschool te Sint-Niklaas. Dankzij haar grote kennis kan u bij Barbara terecht voor gedragsproblemen.

Shari Moonen

In 2012 studeerde Shari af in de richting Agro- en Biotechnologie, optie dierenzorg in de Katholieke Hogeschool Kempen te Geel. Tijdens deze opleiding volgde zij reeds één jaar stage in het dierenartsencentrum Trigenio. Ze vervoegde in januari 2013 het team.

Zij zette zich jarenlang vrijwillig in voor de asieldieren van het Blauwe Kruis te Wommelgem. Ondertussen adopteerde ze Brutus, een Stafford kruising, waarop ze nu haar focus legt.

Samen met de andere dierenartsassistentes staat zij u met raad en daad bij en probeert zij het verblijf van uw dier in onze praktijk zo aangenaam mogelijk te maken.

Annelies Van Loey

Annelies versterkt sinds juli 2016 ons team. Ze heeft haar bacheloropleiding als dierverpleegkundige aan de hoge school Thomas More in Geel voltooid in januari 2017.

Ze steekt graag de handen uit de mouwen en helpt in de praktijk waar nodig. Samen met de andere assistentes zorgt ze voor een optimale hospitalisatie voor de dieren en staat ze klanten steeds met een vriendelijk woord toe. Je zal haar vaak zien aan de balie maar ze staat ook vaak in het operatiekwartier om te assisteren.

Stefanie Vandoren

Stefanie vervoegde het team in 2021 nadat ze afstudeerde aan de Thomas More hogeschool in de richting Agro- en biotechnologie optie dierenzorg. Het laatste jaar van haar opleiding volgde zij één jaar stage in onze praktijk. Tijdens haar stage zorgde het zeer gevarieerde takenpakket elke dag voor een nieuwe uitdaging. Toen ze het aanbod kreeg om hier te werken na haar studies, twijfelde ze geen moment. Ze heeft een grote passie voor dieren en haalt veel voldoening uit haar werk als ze dier en eigenaar kan verder helpen. Ze zal u met veel plezier telefonisch verder helpen. Je kan haar ook terugvinden achter de balie of in de hospitalisatie waar ze de gehospitaliseerde dieren een zo aangenaam mogelijk verblijft geeft. Thuis ontfermt ze zich over haar senior kat Julie.

Dr. Peter Coutteel

Startte zijn all-round dierenartsenpraktijk in Nijlen in 1985 maar was vooral geïnteresseerd in het vakdomein vogels. Hij ging naar Amerika om er de jaarlijkse congressen vogels & exotics te volgen en was mede stichter van de Europese tak van AAV (Association of Avian Veterinarians).

In 2000 heeft hij Dierenartsencentrum Trigenio opgericht. In deze groepspraktijk konden naast kleine huisdieren ook vogels en bijzondere dieren terecht. Hier was hij gedurende 20 jaar uitsluitend werkzaam als dierenarts voor vogels.

Momenteel wijdt hij zich louter aan zijn bedrijf Dr. Coutteel Company dat vitaminen en voedingssupplementen voor vogels en duiven produceert. De supplementen zijn een belangrijke aanvulling voor de algemene gezondheid van vogels en in het bijzonder voor de kweek in gevangenschap. Ze worden intussen in een tiental landen verdeeld en zijn beschikbaar bij Trigenio.